• Home

Cosma Borstelfabriek Holland

Specialist in borsteltechnologie

Meubels, keukens, parket, plaatmateriaal, hout, metaal, kunststof... in wat voor industrie u ook actief bent, bij Cosma kunt u terecht voor alle oppervlaktebehandelingen. Onze borstels bewerken ieder product tot in het kleinste detail. De Cosma houtbewerkingsmachines zijn ideaal voor het verouderen of schuren van hout. Bovendien reikt onze kennis zich ook uit tot oppervlaktetechnieken voor kunststofbewerkingsmachines en ontbramingstechnieken in de metaalindustrie.

Een greep uit ons product gamma:
- Borstels voor houtbewerking o.a. structureren, verouderen, schuren en satineren
- Borstels voor metaalbewerking o.a. ontbramen, finishen en reinigen
- Borstels voor kunststofbewerking o.a. opruwen, reinigen en ontbramen
- Machines voor producten gemaakt van hout (vloeren, meubles, etc.) - Productielijnen
- Machines met schuurborstels die onafhankelijk ingezet kunnen worden 

Efficiënte en kostenbesparende borsteltechnieken (sinds 1948). De perfecte combinatie van oppervlakte finish, productiesnelheden en machine ontwerp. Ontwikkeling en productie van borstels én bewerkingsmachines. Op maat gemaakt, in eigen huis.

 


Cosma borstelfabriek en testcentrum

Bezoek ons!

In Nederland is het kantoor en de fabriek van Cosma open en worden dagelijks borstels en machines gemaakt. Het is ook mogelijk om ons testcentrum te bezoeken en te ontdekken hoe onze borstels en machines worden vervaardigd. Als u informatie nodig heeft over onze producten of een afspraak wilt maken, laat het ons weten! Vul hier het contactformulier in of stuur een e-mail naar .

 

Borstels en bewerkingsmachines op maat gemaakt

Ontwikkeld en gebouwd naar wens en volledig geïntegreerd in uw productieproces. Schuren, structureren, ontbramen, olie- en beits applicatie, reinigen en ontstoffen. Met ambachtelijke precisie, voor tal van toepassingen. In het Cosma testcentrum zijn ontelbare soorten materialen op de proef gesteld. Bekijk ter plaatse hoe de borstels en bewerkingsmachines verschillende typen hout, metaal en kunststof bewerken. 

Cosma borstels en machines voor oppervlaktebewerking worden toegepast op:
- Eikenhout, grenenhout, essenhout, vurenhout...
- Planken, palen, balken, tafels, parket...
- Metaal, alumimium, staal...
- Platen, buizen, kokerprofielen...
- Kunststof, PVC...
- Staven, platen, kleine en grote buizen... 

Borstels en machines testen? U bent van harte welkom in ons testcentrum in Weert. 

Bel: + 31 (0) 495 532 354 of mail:

Modulaire opbouw

Cosma bewerkingsmachines worden opgebouwd uit verschillende modules, afhankelijk van de gewenste bewerkingstechiek(en). Verschillende oppervlaktebewerkingen worden moeiteloos in één productiebeweging uitgevoerd. Op deze manier combineren we alle gewenste bewerkingseigenschappen en kunnen compacte productiemachines en hiermee volledige productieprocessen optimaal en efficiënt worden ingedeeld. Zie hieronder enkele voorbeelden:
- Combi houtbewerkingsmachine met structureeraggregaten en schuuraggregaten voor het structureren of verouderen van houten planken en opvolgend ze te schuren. Veelal gebruikt in de meubelindustrie.
- Combi houtbewerkingsmachine met verdeelaggregaten en UV-led droogsystemen voor het insmeren van parket en opvolgend het te drogen. Toegepast in de productie van houten vloeren.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.